POMOĆ ČETVOROČLANOJ PORODICI STOJANOVIĆ IZ SELA ORAŠAC

  • 9. mart 2023. u 10:53h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 523 pregleda

Osnivač i upravitelj Fondacije Danijela Vasilijević i gradonačelnik Leskovca dr sci med. Goran Cvetanović su potpisali protokol o saradnji, koji za cilj ima pružanje pomoći jednoj socijalno ugroženoj porodici u ovom gradu.
Saradnja sa relevantnim gradskim institucijama, pružila je priliku Fondaciji da se upozna sa izazovima koje socijalne kategorije imaju u ovom južnom srpskom gradu, kao i pronalaženje modaliteta da se kroz međusobnu podršku i saradnju ti izazovi prevaziđu kroz realizaciju humanitarne akcije Fondacije.
Fondacija je odabrala da kroz svoj program pomogne četvoročlanoj porodici Stojanović iz sela Orašac, koja pored teških životnih uslova vodi borbu i sa bolešću mlađeg sina Luke. Luka je dete sa poteškoćama u razvoju. Iako celebralna paraliza sa kojom živi nosi mnogo izazova, Luka je veoma veselo i drago dete, koji teške dane svojih roditelja i brata ispunjava izvođenjem svojih omiljenih pesama.
Pored kompletne obnove i preuređenja porodičnog doma, u kome je porodica Stojanović do sada živela u samo jednoj prostoriji, sa veoma oskudnim i neadekvatnim toaletom, Danijela Vasilijević je Luki obećala i mikrofon na kojem će zajedno pevati njegove omiljene pesme.
Za potrebe preuređenja domova porodica iz Leskovca, Dimitrovgrada i Vlasotinca, Fondacija će početkom aprila organizovati Donatorsko veče, na kome će se prikupljati novac kroz organizovanje humanitarnih aukcija
Ovom prilikom pozivamo i sve druge koji žele da pomognu, da to učine uplatom na tekući račun Fondacije 200-3474070101033-94 otvoren u banci Poštanska štedionica.