Kulturni centar Vlasotince u IPA programu

  • 24. novembar 2015. u 18:37h
  • Autor: B.L.
  • 528 pregleda

Kulturni centar Vlasotince potpisao je sporazum o partnerstvu sa Fondacijom “Boris Angelušev” iz Sofije. Ovim sporazumom o prekograničnoj saradnji trebalo bi da se realizuju projekti u okviru IPA programa Bugarska – Srbija. 
Pored predstavnika iz Bugarske, potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović, Slavoljub Mitov, zamenik predsednika opštine kao i drugi predstavnici lokalne samouprave i predstavnici OŠ “8. oktobar“.
Govoreći o potpisanom sporazumu,direktorka ove kulturne ustanove, Maja Marković je istakla da je ovo prvi put da Kulturni centar Vlasotince učestvuje u jednom ovakvom programu. Predmet projekta je rekonstrukcija i dogradnja sale Kulturnog centra i prilagođavanje novim sadržajima kakvi su svojstveni za ovakvu vrstu objekata.
"Realizacija ovog projekta omogućiće da i naš Kulturni centar bude nalik na moderne kulturne centre širom Evrope. Omogućiće nam, pre svega, ostvarivanje novih sadržaja za kulturno scenske aktivnosti,
kao i višenamenske konferencijske prostore za obrazovno edukativne aktivnosti sa pripadajućim kancelarijskim prostorom”.
Inače, sporazum o partnerstvu potpisale su i osnovne škole “8. oktobar“ iz Vlasotinca  i “Petko Račev Slavejkov“ iz Pernika.