SANACIJA PUTEVA I PAKETI POMOĆI ZA ŽITELjE ORUGLICE I OKOLNIH MESTA

  • 16. januar 2021. u 08:55h
  • Autor: rtv vlasotince
  • 1157 pregleda

Pored epidemiološke situacije i organizacije i pripreme punkta za masovnu imunizaciju stanovnika Leskovca, na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je govorio i o trenutnom stanju na područjima grada koja su bila zahvaćena poplavom i aktivnostima koje su nadležne službe preduzele u poslednja dva dana kako bi sanirali štetu i pomogli stanovnicima tih mesta.


"Posebnu pažnju su posvetili sanaciji puteva u Mesnoj zajednici Oruglica, gde spadaju zaseoci Gornja i Donja Oruglica, Gagince, Melovo i Ravni Del. Putevi su oštećeni usled pada drveća. Ekipe JKP Komunalac Leskovac su izvršile seču drveća, zajedno sa meštanima, dok je JP Urbanizam i izgradnja obezbedilo mehanizaciju za raščišćavanje. Kako na pomenutim prostorima, u ovom trenutku, ne postoji redovno snabdevanje električnom energijom, zbog kvarova i oštećenja mreže i dalekovoda, ekipe EPS-a rade na otklanjanju kvarova, a preko Srpsko– ruskog humanitarnog centra Niš obezbećen je agregat snage 120 kilovata, koji je iz Niša sinoć stigao u Leskovac i dat na raspolaganje EPS-u, a sve u cilju pomoći građanima oko rešavanja problema snadbevanja električnom energijom. Pritom su članovi Saveta mesne zajednice u saradnji sa Crvenim krstom podelili 130 paketa pomoći za stanovnike Oruglice i okolnih mesta.


Tokom jučerašnjeg dana smo sanirali kanal u Bogojevcu, kod Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vršili ispumpavanje vode u Turekovcu, radili na sanaciji putne infrastrukture u Gornjim i Donjem Bunibrodu, kao i okolnim mestima.


Danas će ekipe Civilne zaštite posetiti manojlovački kraj gde će nastaviti sa rešavanjem problema nastalih usled velikih bujičnih voda i poplavnog talasa.


Grad Leskovac, maksimalno sa svom raspoloživom mehanizacijom, ljudstvom i opremom pomaže građanima u otklanjanju posledica poplave. Formirane su i Komisije za procenu štete na poljoprivrednim, stambenim i privrednim objektima, infrastrukturi i stvarima. One su juče krenule sa radom."