САНАЦИЈА ПУТЕВА И ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА ЖИТЕЉЕ ОРУГЛИЦЕ И ОКОЛНИХ МЕСТА

  • 16. januar 2021. u 13:16h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 1987 pregleda


Поред епидемиолошке ситуације и организације и припреме пункта за масовну имунизацију становника Лесковца, на данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је говорио и о тренутном стању на подручјима града која су била захваћена поплавом и активностима које су надлежне службе предузеле у последња два дана како би санирали штету и помогли становницима тих места.
"Посебну пажњу су посветили санацији путева у Месној заједници Оруглица, где спадају засеоци Горња и Доња Оруглица, Гагинце, Мелово и Равни Дел. Путеви су оштећени услед пада дрвећа. Екипе ЈКП Комуналац Лесковац су извршиле сечу дрвећа, заједно са мештанима, док је ЈП Урбанизам и изградња обезбедило механизацију за рашчишћавање. Како на поменутим просторима, у овом тренутку, не постоји редовно снабдевање електричном енергијом, због кварова и оштећења мреже и далековода, екипе ЕПС-а раде на отклањању кварова, а преко Српско– руског хуманитарног центра Ниш обезбећен је агрегат снаге 120 киловата, који је из Ниша синоћ стигао у Лесковац и дат на располагање ЕПС-у, а све у циљу помоћи грађанима око решавања проблема снадбевања електричном енергијом. Притом су чланови Савета месне заједнице у сарадњи са Црвеним крстом поделили 130 пакета помоћи за становнике Оруглице и околних места.


Током јучерашњег дана смо санирали канал у Богојевцу, код Централног постројења за пречишћавање отпадних вода, вршили испумпавање воде у Турековцу, радили на санацији путне инфраструктуре у Горњим и Доњем Буниброду, као и околним местима.


Данас ће екипе Цивилне заштите посетити манојловачки крај где ће наставити са решавањем проблема насталих услед великих бујичних вода и поплавног таласа.


Град Лесковац, максимално са свом расположивом механизацијом, људством и опремом помаже грађанима у отклањању последица поплаве. Формиране су и Комисије за процену штете на пољопривредним, стамбеним и привредним објектима, инфраструктури и стварима. Оне су јуче кренуле са радом."