ГРАДОНАЧЕЛНИК И ПРЕДСЕДНИК FECC СРБИЈА ЦВЕТАНОВИЋ НА 42. ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ СКУПШТИНИ ОВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

  • 30. maj 2022. u 14:33h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 866 pregleda


Градоначелник Лесковца и председник Федерације европских карневалских градова Србије (FECC) др сци. мед. Горан Цветановић је у друштву директора Туристичке организације Лесковац Небојше Коцића присуствовао 42. интернационалној скупштини Федерације европских карневалских градова која се одржавала у Луксембургу на којој је учешће узело 10 делегација из Србије.




На скупштини се говорило о функционисању ове организације а једна од тема тицала се организације карневала у претходној 2021. години. Говорећи о томе председник FECC Србија је истакао да су у нашој земљи прошле године организована четири карневала у Белој Цркви, Лесковцу, Врњачкој Бањи и Раковици чији су представници били у Луксембургу.


Поменуто је да је први интернационални карневал у овој години био одржан у Раковици и то јубиларни, десети, као и да су одржана два скупштинска заседања FECC Србија, једно онлајн, а друго на састанку 17. маја.


Градоначелник Лесковца и председник FECC-a за Србију Цветановић је позвао председника и чланове Федерације да своју наредну интернационалну скупштину која окупља све европске делегације одрже 2023. године у Лесковцу.


Пре одласка на 42. скупштину, као председник FECC Србија др сци. мед. Горан Цветановић је председништву интернационалне организације FECC упутио протестно писмо поводом учешћа карневалске групе из места Сува Река са Косова и Метохије и због сазнања да та група планира да се пријави за чланство у FECC-у. Подржавајући политику председника Републике Србије господина Александра Вучића у погледу јужне покрајине и очувања суверенитета и територијалног интегритета наше земље, градоначелник Цветановић је указао да ће FECC Србије иступити из интернационалне организације уколико било којој делегацији из такозване државе Косово буде одобрено чланство.