Arhiva vesti

VESTI - Vlasotince

Opstina Vlasotince

VESTI - Leskovac

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

VESTI - Crna Trava

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

Sta drugi pisu o Vlasotincu

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 

Vojni lekar na selu u Crnoj bari

24. novembar 2015 - 18:29h | Autor slike: B.S. | Komentari: 0

Meštani sela Crna Bara u vlasotinačkoj opštini imali su danas priliku da provere osnovne zdravstvene parametre - pritisak, šećer i masnoće u krvi - u okviru akcije Vojni lekar na selu. Njima su na raspolaganju bili i veterinar, agronom i gerontodomaćice, a pomoć u prehrambenim namirnicama i paketima za higijenu podelio je vlasotinački Crveni krst.
-Cilj akcije Vojni lekar na selu je da obiđemo sela u brsko-planinskom području u Jablaničkom okrugu i da u saradnji sa matičnim opštinama pomognemo meštanima koji su uglavnom stari ljudi- rekao je kapetan Predrag Kostić, oficir za civilnu i vojnu saradnju u Trećem centru za obuku.
-Ovo je prilika da stari ljudi osete da nisu zaboravljeni. Njima znače pregledi, a nekada je lek i samo lepa reč. Lokalna samouprava će u 2016. da uradi projekat asfaltiranja puta Vlasotince – Crna Bara –Gornja Lomnica – Donja Lomnica. Takođe, uskoro počinjemo gradnju rezervoara za vodosnabdevanje jer su to dva najvažnija problema u brdsko-planisnkim selima naše opštine - rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.  U Crnoj Bari žive 84 stanovnika, škola je od prošle godine bez đaka, a najbliža ambulanta udaljena je 6 km.  -Zato je Dom zdravlja napravio mobilne timove koje čine lakar i medicinska sestra i trudimo se da bar jednom mesečno budemo prisutni u selima u kojima nema ambulanti, tako što meštane obilazimo u njihovim kućama - dodala je direktor ove ustanove dr Milena Stanković Mitrović.   Iako je od Vlasotinca udaljeno svega 6 km, selo Crna bara za 50 godina, koliko pamte njegovi meštani, nije posetio ni jedan predsednik opštine.   -U Jablaničkom okrugu poslednjih 10 dana, dva puta je kod nas bio predsednik Zoran Tododrović i dogovorili smo se da uradimo konkretne stvari za selo- rekao je predsednik mesne zajednice Tomislav Mitić.  Akcija Vojni lekar na selu, u treća je akcija ove vrste sprovedena u selima vlasotinačke opštine

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Pošalji komentar