"POREČJE" NA LICITACIJI 16. MARTA

  • 14. februar 2020. u 16:07h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 1509 pregleda

Još jedan deo imovine preduzeća "Porečje" iz Vučja, prodaje se na javnoj licitaciji koja će biti održana 16. marta u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu.


Ovog puta imovina „Porečja“  koje je od 2015. u stečaju ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 356,8 miliona dinara.


Ovo preduzeće se nekada davno bavilo voćarskom proizvodnjom i bilo među najuspešnijima na teritoriji nekadašnje Jugoslavije, tako da u posedu ima hiljade kvadrata poslovnog prostora i proizvodnih alata.


Najveće nekretnine u  posedu Porečja  su objekti fabrike za preradu voća: dve hladnjače površine više od osam hiljada kvadrata, topla prerada na 3,9 hiljada kvadrata, destilerija, više skladišta, magacin i upravna zgrada čije su površine na više hiljada kvadratnih metara i više desetina hektara poljoprivrednog zemljišta.


Na ovoj licitaciji se prodaje upravo to zemljište ukupne površine 35 hektara u selima Drvodelja, Strojkovce, Kukulovce, Presečina, Vučje, Slavujevce, Donje Vranovce, Gornja Jajina, zatim upravna zgrada, magacin i hladnjače koje se nalaze u Vučju, kao i poslovni prostor u Ulici Goce Delčeva u Beogradu i prodavnici u Ulici Svetozara Markovića u Leskovcu.


Imovina se kupuje u viđenom stanju, a može se razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, svakim radnim danom od 9 do 14 sati, a najkasnije 5 radnih dana pre zakazane prodaje. Javno nadmetanje održaće se 16. marta - navodi se u oglasu.


Do sada je održano 5 javnih nadmetanja u kojima su prodavani delovi kompanije.