Predskolci i osnovci u opstini Vlasotince

  • 5. oktobar 2016. u 20:38h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 1521 pregleda

Kao i svake godine Dečja nedelja se tradicionalno obeležava prve nedelje u mesecu oktobru. Ove godine moto pod kojim se obeležava je „Neću da brigam, hoću da se igram".


Sve vlasotinačke osnovne škole i Predškolska ustanova „Milka Dimanić" nizom aktivnosti od 3. do 9. oktobra obeležiće Dečju nedelju. Cilj obeležavanja je skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu, lokalnoj zajednici, prava na odrastanje u što boljim uslovima. Sva deca i mladi treba da imaju jednake šanse za razvoj i ostvarenje svojih potencijala.


OŠ Siniša Janić je pripremila celonedeljni program povodom dečije nedelje, koji je počeo otvaranjem u ponedeljak , 3. Oktobra  i  Akcijom solidarnosti „Deca - deci" a najavljeni su i  Nagradni konkursi škole (literarni i likovni radovi) i nedelja školskog sporta  (takmičenja učenika u sportskim disciplinama)


Narednih dana je nastavljena Zajedničkom  sednicom Vršnjačkog tima i Učeničkog parlamenta, Izložbom likovnih radova, priredbom Dobrodošlice prvacima,     Danom otvorenih vrata (poseta delegacije učenika predsedniku SO Vlasotince)


Predstavnike vršnjačkog tima I učeničkog parlamenta OŠ “Siniša Janić” prilmili su predsednik opštine Zoran Todorović, njegov zamenik Boško Stančić I predsednik Skupštine opštine Bratislav Petrović. Osnovci su preneli svojer stavove da u Vlasotincu nema dovoljno uređenih parkova, da sadržaj na sportskim terenima treba da bude bolji, a požalili su se I na pse lutalice.


Predsednik Todorović rekao im je da će u toku ove nedelje biti raspisan tender za izgradnju prihvatilišta za pse, koji će se u Vlasotincu graditi uz pomoć Evropskog progresa.


 


Sutra će učenici posetiti i blioteku, organizovati školski kviz kao i radionicu „Engleski je zabavan" (upoznavanje učenika sa programom saradnje škole sa školom iz Kaselberija