Arhiva vesti

VESTI - Vlasotince

Opstina Vlasotince

VESTI - Leskovac

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

VESTI - Crna Trava

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

Sta drugi pisu o Vlasotincu

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 

Podmladak vlasotinačkog Crvenog krsta

4. jun 2016 - 04:09h | Autor slike: novinardkocic.files.wordpress.com | Komentari: 0

Volonteri vlasotinačkog Crvenog krsta jedan su od najbrojnijih podmladaka ove organizacije u Srbiji. Trenutno je aktivno njih 35-oro, uzrasta od 11 do 23 godine. Tu treba dodati i desetak starijih, do 26 godina, koji čine ekipu za delovanje u nesrećama.
„Ponosni smo na to koliko ih je, s obzirom na činjenicu da ovaj broj volontera nemaju ni opštine sa višestruko brojnijim stanovništvom. Skoro svakodnevno smo u kontaktu, radimo, planiramo, a okupljanje usklađujemo s jedne strane sa obavezama dece u školi, a s druge strane sa našim akcijama“, kaže sekretar Crvenog krsta u Vlasotincu Višnja Bunjevac, osoba koja je i najzaslužnija za ovako raširen volonterizam mladih Vlasotinčana u ovoj organizaciji.
Mnogi od   njih su i edukatori i treneri. Obučavaju decu u školama, drže radionice i predavanja.
„Ja sam duh volonterizma ponela od kuće. Obučavamo se i prenosimo znanje drugima, pomažemo. Imamo veliki odziv dece na radionicma, a nakon njih oni dođu kod nas u Crveni krst“, kaže jedna od volontera, edukator i trener Daliborka Dabić.
Oni ovde stasavaju u prave ljude. Negujemo istinske ljudske vrednosti, obučavamo ih na raznim seminarima pre kojih, obavezno, držimo roditeljske sastanke“, dodaje Bunjevac koja je pre dvadesetak godina došla iz Siska i Vlasotince. Tu su, veli, iz Komeserijata za izbeglice uputili njenu porodicu. Tada je i sama počela da volontira u Crvenom krstu.
Mladi volonteri s jeseni kreću u da rade na programu „Borba protiv trgovine ljudima“ koji je, kažu, prilagođen  svim kategorijama i uzrastima stanovništva.

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Pošalji komentar