Dacia Duster za Policijsku stanicu u Vlasotincu

  • 8. januar 2016. u 18:39h
  • Autor:
  • 1984 pregleda

U petak, 8. januara, ispred zgrade policijske stanice u Vlasotincu, predsednik opštine Zoran Todorović predao je ključeve novog automobila marke Dacia (Duster ambiance) vlasotinačkoj policiji.


Automobil je obezbeđen iz namenskih sredstava koja se u opštinsku kasu slivaju od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje – 30% tih sredstava ide u opštinski, a 70% u republički budžet.


Pored automobila, Policijska stanica je dobila i novu opremu u vidu alkometra, sirena, zvučnika, digitalnih foto-aparata i dr. Ukupna vrednost automobila i opreme za policijsku stanicu u Vlasotincu je 2.350.000 dinara ( dva miliona tri stotine pedeset hiljada dinara).


Na ovom vrednom poklonu zahvalili su se zamenik načelnika Policijske uprave u Leskovcu To“Ova donacija će puno značiti policijskim službenicima u Vlasotincu, pre svega u cilju boljeg izvršavanja policijskih poslova i ujedno boljeg omogućavanja lične imovinske zaštite građana“, kazao je Ilić, istakavši odličnu saradnju sa ovom lokalnom samoupravom.


Knežević je kazao da je terenski automobil posebno značajan za obilazak udaljenih planinskih krajeva.


– U 2016. uradićemo vertikalnu i horizontalnu signalizaciju,  kao i određene infrastrukturne objekte, kako bismo poboljšali bezbednost u saobraćaju na teritoriji opštine Vlasotince. Podsetiću vas da smo u 2014.godini iz, takođe, namesnkih sredstava, obnovili semafor u Vlasotincu, posle 30 i više godina i time doprineli povećanju bezbednosti pešaka, posebno dece, na ovoj prometnoj raskrsnici. Tada je nabaljen i najsavremeniji radar za potrebe Policijske stanice –  rekao je predsednik opštine Zoran Tododrović.