Informativni program           Radio Televizije Vlasotince
 
Uzivo - TV Vlasotince
VLASOTINCU i LESKOVCUl
Televizija Vlasotince Vesti            17.45 h, 19.15 h, 20.45 h, 11.45 h
Radio GAGA Vesti                         09.00 h, 18.00
h, 20.00 h, 22.00 h
 
 
 
 
VESTI - Vlasotince 06.01.2014 god.

 Pravoslavni vernici u Srbiji obeležavaju danas Badnji dan i Badnje vece na liturgijama u hramovima Srpske pravoslavne crkve kao i tradicionalnim porodicnim okupljanjem za posnom trpezom, pred Božic kojim se proslavlja rodenje Isusa Hrista. U znak secanja na vatru koju su u pecini Vertep u Vitlajemu naložili pastiri da ogreju majku i tek rodeno dete, u portama pravoslavnih crkvi veceras ce se paliti badnjak.

VESTI - Vlasotince 29.12.2013 god.

 U nedelju održan drugi nastavak desete sednice Skupštine opštine Vlasotince i biranjem novog predsednika i podpredsednika Opštine i izborom clanova Gradskog veca ova sednica je zakljucena.
Diplomirani profesor fizike Zoran Todorovic (SNS) novi je predsednik opštine Vlasotince, a njegov zamenik je diplomirani ekonomista Milan Jovic (SPS).
Za clanove veca izabran je isti sastav u kom su i do sada radili. Todorovica je izglasan jednoglasno od strane 44 prisutna odbornika a Milan Jovic dobio je poverenje 28 odbornika.
Novi predsednik Opštine zahvalio je na ukazanom poverenju i rekao da želi da Vlasotince postane prijatno mesto za život.
Milan Jovic zahvalio je odbornicima SPS-a što su ga kandidovali za ovu funkciju uz konstataciju da nema potrebe da zahvaljuje odbornicima koji su glasali za njega jer su to oni isti koji su prošli put potpisali zahtev za njegovu smenu sa funkcije predsednika Skupštine . -Doveli smo ovu situaciju do besmisla i zaista je vreme da se uozbiljimo, rekao je Jovic.
Dosadašnji v.d. direktori Biblioteke i Doma zdravlja, Srboljub Takic i dr Dragan Spasic, imenovani su za direktore.
Ovo je cetvrto prekomponovanje vlasti u vlasotinackom parlamentu od majskih izbora 2012.godine. Pretumbavanja u okviru vladajuce koalicije i politicku situaciju u Vlasotincu odbornik iz opozicione Demokratske stranke Slavoljub Mitov nazvao je “tragikomicnom farsom”.
Završetkom današnjeg zasedanja okoncana je sednica Skupštine opštine zapoceta 10. decembra.

VESTI - Vlasotince 10.12.2013 god.

 Na juce održanoj 10-oj sednici Skupštine opštine Vlasotince došle je do još jedne promene vlasti, cetvrti put u poslednjih godinu i po dana a Skupština je dobila cak šestog predsednika od poslednjih izbora. Na pocetku sednice odbornici su obavešteni o ostavkama predsednika Opštine Nebojše Stojanovica i predsednika Skupštine Milana Jovica, obojica iz redova SPS-a, koji su se kratko obratili prisutnima.
Na izvinjenje predsednika u ostavci, koji ce ovu funkciju vršiti do izbora novog predsednika, verovatno do nove sednice koja je najavljena najkasnije do 20-og decembra, odbornik Slavoljub Mitov je saopštio sledece.
Za novog predsednika skupštine sa 42 glasa izabran je Nenada Stojkovica iz Srpske napredne stranke
Rasprava o budžetu odložena je za narednu sednicu uz predlog da se budžet vrati vecu na razmatranje, zajedno sa amandmanima. Nastavak sednice ocekuje se do 20.decembra, kada ce biti predložen i novi Predsednik opštine Vlasotinece, koji ce kako nazvanicno saznajemo, biti Zoran Todorovic, profesor fizike, inace iz redova SNS-a.
Novi predsednik Skupštine, Nenad Stojkovic je nakon sednice izjvio da je SNS najveca politicka stranka unutar vladajuce koalicije i da je normalno da žele da preuzmu odgovornost za rukovodenje Opštinom.

VESTI - Vlasotince 22.11.2013 god.

 Danas su u Opštini Vlasotince potpisani ugovori o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje sa 130 poljoprivrednika iz vlasotinačkog kraja. Predsednik opštine Vlasotince Nebojša Stojanović je najpre pozdravio okupljene poljoprivrednike, naglašavajući da je ove godine konkurs sproveden potpuno transparentno i da svako ima mogućnost uvida u dokumentaciju koju je komisija obradila, kao i u rad komisije za subvencije.
Sto trideset poljoprivrednih proizvođača je danas potpisalo ugovor, a kako je najavljeno, po razmatranju prijava za subvencije u stočarstvu, biće izabrani i stočari iz Vlasotinačkog kraja koji će dobiti pomoć od svoje Opštine.

VESTI - Vlasotince 21.11.2013 god.

 Danas su Predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije iz Vlasotinca na konferenciji za medije obavestili građane Vlasotinca o ishodu inicijative da se Vlasotincu vrati Osnovni sud. Snežana Stojanović Plavšić, Narodna poslanica Ujedinjenih regiona Srbije iz Leskovca lično je došla da vlasotinčane izvesti o sudbini amandmana koji su poslali pred Narodnu skupštinu. Bratislav Petrović je najpre čestitao slavu svim vernicima koji danas slave Aranđelovdan, a zatim se zahvalio narodnoj poslanici Snežani Stojanović Plavšić zbog podrške ovoj inicijativi.
Na pitanje novinara od kojih polničkih grupa je ovaj amandman dobio najveću podršku, Plavšićeva je odgovorila:
I pored toga što ovaj amandman nije dobio dovoljno podrške, svi su izrazili nadu i očekivanje da će duh zajedništva građana u inicijativama koje donose napredak njihovim sredinama ipak nadvladati političke razlike u budućnosti i da će političari koje su građani izabrali biti više angažovani i zarad dobrobiti onih koji su im poklonili poverenje prevazilaziti stranačke političke interese.

 

VESTI - Vlasotince 05.11.2013 god.

 Danas je u zgradi osnovnog suda u Vlasotincu, zbog dojave da je navodno podmetnuta eksplozivna naprava, prekinuta licitacija za kupovinu lokala firme 1. maj u centru vlasotinca, na kojoj je bio veci broj ucesnika.
Policiji je oko 12.30h nepoznata osoba telefonom prijavila da je navodno u zgradi suda postavljena eksplozivna naprava, nakon cega je zgrada evakuisana i policija je izvršila proveru.
(ovde izmedju ako hocete, stavite taj snimak)
Oko 14.15h je završena detaljna provera i ustanovljeno je da je dojava lažna te je rad u zgradi osnovnog suda u vlasotincu nastavljen.

VESTI - Vlasotince 01.11.2013 god.

 Vlasotincanka Milica Brankovic je stjuardesa u posadi “Er Srbija” I vec je imala svoj prvi let, ujedno I prvi let avio kompanije air srbija, u avionu Novak Djokovic, na relaciji Beograd – Abu dabi
Milica Brankovic, master profesor jezika i književnosti, bivši ucenik Gimnazije „Stevan Jakovljevic“ u Vlasotincu, je od nedavno clan posade aviona „Novak Ðokovic“ I bila je deo posade na prvom letu Air Srbija od beograda do abu dabija.
„Moram reci da je moj tata zapravo taj koji je kod mene razvio ljubav prema ovom zanimanju, jer mi je stalno govorio kako je to jedan od najlepših poslova na svetu. Tako da sam još kao mala, verovatno kao i vecina devojcica, želela da postanem stjuardesa. Želja iz tog perioda da putujem, upoznajem svet i govorim nekoliko jezika je i dan danas moja najveca želja, i hvala Bogu, sada mi se pružila prilika i da je ostvarim. Vec sam pocela da izvlacim reci i fraze jezika nekih zemalja gde cemo leteti, kako bih mogla da putnicima uputim po neku rec na njihovom maternjem jeziku… Ko zna, malo po malo, pa možda, usput naucim i još neki jezik.” Rekla Milica za profil svoje bivse skole, vlasotinacke gimnazije Stevan Jakovljevic.
Zadatak stjuardesa na letovima je pre svega bezbednost putnika, kaze Milica. Morate uvek biti psihicki i fizicki pripremljenji, i obuceni za mnoge nepredvidene situacije. Ona se zahvalila svojoj bivsoj skoli I profesorima na znanju koje dobila I koje je bilo osnova za dalje usavrsavanje.

VESTI - Vlasotince 24.09.2013 god.

 9.po redu sednica SO Vlasotince je odrzana u velikoj sali SO Vlasotince u 16h. Na dnevnom redu
nasle su se 19. tacke, izmedju ostalih i predlog odluke o izmenama i dopuni odluke o budzetu opstine Vlasotince za tekucu godinu. Odluke o dodeli Oktobarskih priznanja opstine Vlasotince za 2013.godinu, Odluka o osnivanju "JP Cistoca Vlasotinca". Na dnevnom redu nasao se i izvestaj o poslovanju PU "Milka Dimanic" za radnu 2012/2013godinu.

 

VESTI - Vlasotince 13.09.2013 god.

 U Vlasotincu su u petak, 13.septembra, kod Reciklaznog centra, romskim porodicama
uruceni 10 trocikala za skupljanje sekundarnih sirovina. Opstina Vlasotince dobice presu za baliranje ove vrste otpada.
Rec je o projektu koji finansijski podrzava ambasada Kraljevine Norveske u Srbiji, a sprovode ga udruzenja
Porecja iz Vucja i Osmeh iz Vlasotinca.
Cilj projekta je poboljsanje materijalnog polozaja marginalizovanih grupa stanovnistva na jugu Srbije.

VESTI - Vlasotince 11.09.2013 god.

 Predsednik Srbije Tomislav Nikolic juce je u pratnji gradonacelnika Leskovca Gorana Cvetanovica, prisustvovao puštanju u rad novog pogona tekstilne fabrike „Bimteks“ u Kumarevu. Vlasnik ove fabrike Božidar Stojiljkovic investirao je 1,4 miliona evra i duplirao broj radnika. Njemu ce lokalna samouprava subvencionisati, sa po 120.000 dinara, svako od 50 novootvorenih radnih mesta.
Gradonacelnik Leskovca Goran Cvetanovic rekao je juce da ce ove godine iz gradskog budžeta biti izdvojeno 80 miliona dinara kao podrška otvaranju novih radnih mesta i 180 miliona dinara, odnosno pet odsto budžeta, za subvencije u poljoprivredi.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolic je potom prisustvovao urucivanju ugovora o obavljanju strucne prakse za 38 diplomaca, ciji je prosek na studijama bio veci od devet.

VESTI - Vlasotince 09.09.2013 god.

 Danas u 11 sati je u Leskovcu potpisan ugovor izmedu Srpske pravoslavne crkve
i grada Leskovca, u Parohijskom domu (crkva Sv. Trojice) kojom prilikom je i urucena
donacija namesniku Marku Adamovicu za izradu fasade.
Gradonacelnik Leskovca Goran Cvetanovic poklonio je 1000 evra za kupovinu zvona u Sabornoj crkvi.tom prilikom predao je i dve knjige „Spasenje grešnih“, na staroslovenskom i savremenom srpskom jezku, takode licna donacija.

VESTI - Vlasotince 19.04.2013 god.

Opstina Vlasotince pocela je izradu plana kapitalnih investicija i programskog budzeta, uz tehnicku podrsku koju finansiraju EU i Vlada Svajcarske preko programa evropskog partnerstva sa opstinama. Ovim ce se stvoriti uslovi za efikasnije trosenje novca iz budzeta i bolji pristup spoljasnjim izvorima finansiranja za velike projekte, kao sto su pretpristupni fondovi ili donatorska sredstva. Opstina Vlasotince trebalo bi da pripremi nacrt plana kapitalnih investicija do sredine maja, koji ce predstaviti javnosti na javnoj debati i raspravi.

" U toku je prikupljanje predloga za kapitalne investicije a kako bi gradjani bili ukljuceni u ovaj proces, opstina Vlasotince organizovace javnu raspravu u petak 26. aprila u sali SO Vlasotince sa pocetkom u 11h. Pozivamo sve gradjane, predstavnike poslovnog sektora i grupa gradjana, kao i sve zainteresovane strane da ucestvuju i daju svoje ideje o kapitalnim potrebama u zajednici", izjavio je Marinko Djordjevic, koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opstine Vlasotince

VESTI - Vlasotince 10.04.2013 god.

 Ministar energetike, razvoja i zastite zivotne sredine u Vladi Republike Srbije, Zorana Mihajlovic, boravila je danas u radnoj poseti Vlasotincu. Ministarstvo energetike raspisalo je pre 45 dana javni poziv za dobijanje energetskih dozvola za izgradnju hidroelektrana.     

Na podrucju opstine Vlasotince ima dosta zainteresovanih investitora, rekla je Mihajlovic navodeci da je to i razlog njene posete.

VESTI - Vlasotince 08.04.2013 god.

Svetski dan Roma, 8. april, obelezen je u Vlasotincu brojnim manifestacijama a kao i ranijih godina program je otpoceo setnjom ulicama grada i simbolicnim bacanjem venca i cveca u reku Vlasinu. Svecanom delu, koji je otpoceo uz zvuke romske himne " Djelem, djelem " prethodio je Okrugli sto na kojem su predstavljeni rezultati dostignuca u Dekadi Roma.

Sasa Stanojevic, predsednik udruzenja Roma Vlasotince rekao je da je, u odnosu na isti period prosle godine, polozaj Roma u Vlasotincu danas znatno bolji.

Na medjunarodnom bokserskom turniru " Leskovac boxing day " odrzanom u subotu 6. aprila u Sportskom centru " Zdravlje " u Leskovcu, koji je posmatralo oko 2 hiljade ljubitelja plemenite vestine, odrzane su 46 borbe uz ucesce 26 bokserskih klubova iz Srbije, Bugarske, Makedonije i Crne Gore.

 Bokser vlasotinackog bokserskog kluba " Arena " Miroljub Miljkovic osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji seniora u kategoriji do 69kg. Ovo je vec sedma pobeda u nizu ovog mladog ali talentovanog boksera iz Vlasotinca, koji sa svojih 18 godina pobedjuje sve dosadasnje protivnike u najtezoj konkurenciji, od 18 do 34 godine, cime je iskazao ozbiljnu kandidaturu za ucesce na prvenstvu Srbije u boksu koje ce se odrzati krajem aprila ove godine.

VESTI - Vlasotince 03.04.2013 god.

Fudbaleri FK " Vlasina " Vlasotince od ponedeljka su u strajku. Oni su nezadovoljni rukovodstvom uprave kluba vec duze vreme, i kako su nam rekli vec su siti praznih obecanja. Dugovanja koja klub ima prema njima jos od prosle godine vec su dostigla 500 hiljada dinara. Fudbaleri Vlasine su svesni da strajkom nece uticati na to da do smene Upravnog odbora dodje ali se nadaju da ce neko nesto i preduzeti po pitanju resavanja ovog problema koji ih vec duze vreme muci.

Kapiten FK " Vlasina " Vlasotince Milos Petrovic kaze da njihovo mesto ne treba da bude u Niskoj zoni vec u visoj ligi. -- izjava Milos Petrovic pa onda Aleksandar Stojanovic

....

VESTI - Vlasotince 23.03.2013 god.

Povodom obelezavanja cetrnaestogodisnjice Nato bombardovanja nase zemlje, u nedelju 24. marta u 11h u Spomen parku u Vlasotincu bice odrzan komemorativni skup radi odavanja pocasti palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine.

Tim povodom vence ce poloziti delegacije: SO Vlasotince, Vojske Srbije, Policijske stanice Vlasotince, porodice poginulih boraca, udruzenje ratnih veterana 1999. godine, boraca rata od 1990. godine, ratnih vojnih invalida, organizacije rezervnih vojnih staresina Vlasotince, OO SUBNOR-a, podruznice potomaka ratnika Srbije od 1912-1920. godine i udruzenje Roma Vlasotince.

VESTI - Vlasotince 23.03.2013 god.

 Na danas odrzanoj konferenciji za novinare OO NS Vlasotince bilo je reci o projektima koji ce se postepeno realizovati i pojedinim desavanjima u lokalnoj samoupravi. Bosko Stancic, predsednik OO NS u Vlasotincu posebno je naglasio potpisivanje ugovora o sufinansiranju projekta radi uredjenja i poboljsanja komunalne infrastrukture u Ladovici. Ministarstvo gradjevine ce za ovu namenu izdvojiti 4 miliona 668 hiljada dok ce opstina Vlasotince ucestvovati sa 518 hiljada dinara. Naime, radi se o izgradnji sekundarne mreze i izradi rezervoara od 70 m3 u Ladovici. Radovi ce otpoceti 9. maja a rok za zavrsetak istih je 9. oktobar tekuce godine, rekao je Stancic. On je, pored brojnih projekata o kojima je govorio, izdvojio da ce se ubuduce zalagati narocito u oblastima pomoci socijalno ugrozenim gradjanima i samohranim majkama. Ovom prilikom pozvao je mestane da u svojim MZ sacine spiskove socijalno ugrozenih ljudi kojima je neophodna pomoc i da ih dostave OO NS.

Stancic je naglasio da su poslanici Skupstine Srbije izglasali Zakon o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgradjenim bez gradjevinske dozvole. On je naglasio da Vlasotincani od srede 27. marta u vremenu od 18-20h u prostorijama stranke mogu dobijati informacije koje se ticu ovog Zakona. -- izjava --


Stancic je rekao da odbornici NS na prosloj sednici nisu glasali za tacku o osnivanju novog JP " Cistoca " jer smatraju da JKP " Komunalac " Vlasotince moze da izvrsava svoje obaveze ukoliko mu se vrati oduzeta delatnost, iznosenje i deponovanje smeca. -- izjava --
 

VESTI - Vlasotince 21.03.2013 god.

U petak, 22. marta u 10h, u kabinetu predsednika opštine u Vlasotincu, održace se prijem za ucenike I profesore Ekonomske škole „Hugo Ekler“ iz Fridrihshafena u Nemackoj.

Goste iz Nemacke primice zamenik predsednika opštine Jovan Stojanovic.

Ovo je cetvrta razmena ucenika, odnosno drugi dolazak ucenika iz Fridrihshafena u Vlasotince. Dva puta su tamo boravili vlasotinacki srednjoškolci. Prilikom boravka u Vlasotincu, ucenici iz Nemacke obišli su Mlekaru u Gložanu, Mlin Agromiks, a organizovane su I prakticne edukativne radionice na temu poljoprivredne proizvodnje.

Osim aktivnosti usko vezanih za program ekonomske saradnje, gosti iz Nemacke su se upoznali I sa obicajima I tradicijom vlasotinackog kraja.

Zahvaljujuci programu „Partnerstvo na delu“, u Tehnickoj školi u Vlasotincu, na smeru ekonomski tehnicar, uvedeno je I ucenje nemackog jezika.

Finansijsku podršku, u okviru ovog projekta, pružaju nemacki fond „PAŠA“ I opština Vlasotince.
 

VESTI - Vlasotince 21.03.2013 god.

 Deca pripremnog predskolskog programa i zaposleni PU " Milka Dimanic " aktivni su i van Vlasotinca. Deca poludnevnog objekta " Decija radost " sa vaspitacima Gordanom Stojanovic, Draganom Stankovic i Biljanom Jovic ucestvovali su 20. marta na muzickom festivalu za decu " Cvrcak " sa kolazom prolecnih pesama u Smederevu.

Deca objekta " Kolibri " sa vaspitacima Biljanom Zivkovic, Mirelom Puzic i Jelenom Veljkovic ucestvovace u programu povodom proslave Dana PU " Poletarac " Odzaci, pod nazivom " S decom oko sveta " od 21. do 23. marta sa muzickom tackom " Ruska igra ".

Deca celodnevnog boravka objekta " Decija radost " sa vaspitacima Sladjanom Milosevic i Majom Kocic ucestvovace na festivalu decjeg dramskog stvaralastva " Dedar " u Smederevu.

Deca istog objekta sa vaspitacima Biljanom Petronijevic, Oliverom Stankovic i Majom Miladinovic ucestvovace na 1. decjem festivalu muzicko-scenskog stvaralastva " Dani proleca " 10. maja u Pirotu.

VESTI - Vlasotince 18.03.2013 god.

Vlasotincani tokom jucerasnjeg dana i ovog prepodneva nisu imali vode. Kako su nam rekli u vlasotinackom Vodovodu, doslo je do havarije na cevovodu sirove vode. Taj problem je saniran u toku prepodneva tako da je normalizovana proizvodnja vode.Blize informacije nismo uspeli da dobijemo jer su nam u ovom preduzecu rekli da je njihov direktor Nebojsa Stojanovic poslovno odsutan.
Žitelji Vlasotinca i okolnih mesta koja se vodom za pice snabdevaju iz vlasotinackog „Vodovoda“ bili su od juce po podne do jutros do 9 sati i 30 minuta bez vode, zbog havarije koja se dogodila na cevovodu sirove vode. „Cev koja je pukla nalazi se na veoma nepristupacnom terenu, što je otežalo rad ekipa koje su otklanjale kvar. Takvu havariju, na drugacijem terenu, otklonili bismo za svega dva sata, ali ovde je zbog nagiba terena i mokre zemlje saniranje bilo znatno teže“, rekao je direktor Javno-komunalnog preduzeca Vodovod Nebojša Stojanovic.

VESTI - Vlasotince 15.03.2013 god.

 Vest 4: U Crnoj Travi, jednoj od najnerazvijenijih opstina u Srbiji, ponovo ce raditi lekari specijalisti. Kako isticu u Domu zdravlja, od ovog meseca svake druge nedelje zdravstvenu pomoc pruzace internisti, pedijatri i ginekolozi. To ce znatno doprineti boljoj zdravstvenoj zastiti jer zitelji ovoga kraja nece morati da putuju do vlasotinackog Doma zdravlja.

VESTI - Vlasotince 14.03.2013 god.

Mostogradnja`` AD je 03.09.2012. godine zapocela radove na rekonstrukciji mosta ‘’Gazela’’ u Vlasotincu. Rok izvodenja radova je bio 80 dana, ali je zbog naknadno ugovorenog proširenja pešacke staze (na osnovu zahteva gradana Vlasotinca) taj rok produžen još 40 dana na ukupno 120 dana. Ukupna vrednost proširenog ugovora za rekonstrukciju mosta je 26.494.162,70 dinara bez PDV-a, rekao nam je Toma Kajganovic, dipl.grad.inž. i odgovorni izvodac radova na mostu.


Da bi se most pustio u saobracaj, potrebno je da narucilac posla ‘Srbijaput‘‘ ugovori asfaltiranje pristupnih saobracajnica kako bi investitor JP ‚‘‘Putevi Srbije‘‘ odobrio nastavak radova. Asfaltiranje pristupnih saobracajnica, bez kojih nije moguce završiti kompletne radove na mostu, je obaveza narucioca posla.

GP ‚‘Mostogradnja‘‘ AD je radove izvršila na vreme i u predvidenom roku, ali gradilište nije rasformirano zbog preostalih sitnih radova koji slede posle asfaltiranja mosta.

GP ‘‘ Mostogradnja‘‘ AD se zalaže za što brže rešenje ovog problema, jer i sama trpi velike troškove zbog nemogucnosti da nastavi radove, okonca radove na mostu i rasformira gradilište

VESTI - Vlasotince 05.03.2013 god.

 Danas su otpoceli radovi na saniranju rupa na putu u centru Vlasotinca, u delu kod autobuske stanice i kod sata, trenutno najopterecenijoj saobracajnici posto je most "Gazela" vec nekoliko meseci zatvoren za saobracaj, sto je doprinelo tome da se rupe znatno uvecaju. Rupe nisu ranije sanirane jer asfaltne baze neko izvesno vreme nisu radile. Kolicina asfalta kojom se raspolaze je 30 tona, rekao nam je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju u Vlasotincu Dragan Mitic dodajuci da ce to, za sada, biti dovoljno za saniranje rupa u centru Vlasotinca. Izvodjac radova je MB baza.

putavi,popunjavanje,saniranje,rupa,rupe,vlasotince,kolovoz,kolovozu,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 02.03.2013 god.

 Juce je odrzana peta po redu sednica SO Vlasotince, kojoj su prisustvovala 42 odbornika. Dnevni red vecinom glasova je usvojen. Na samom pocetku sednice odbornici NS predlozili su da se iz dnevnog reda povuce 10. tacka, predlog odluke o osnivanju JP "Cistoca" Vlasotince, a da se umesto te tacke uvrsti Deklaracija Pokreta Dveri, cijim usvajanjem bi se opstina Vlasotince proglasila netolerantnom za GMO a na osnovu postojeceg Zakona Republike Srbije.
Za ovaj predlog glasalo je 18 odbornika dok su ostali bili uzdrzani. Predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrovic sturo je obrazlozio zasto ovaj predlog nije uvrsten u dnevni red.
Sporna tacka, oko koje se vodila najveca polemika, bio je predlog odluke o osnivanju JP "Cistoca" Vlasotince.
Kako je rekao predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic, nekolicina radnika iz JKP "Komunalac" i Por Verner & Vebera bice prebacena u novo preduzece. Nece biti zaposljavanja novih kadrova, niti pak otpustanja radnika ali ce sistematizacija biti izvrsena, zato sto je i po oduzimanju osnovne delatnosti iznosenja smeca Komunalcu u ovom preduzecu broj radnika, i posle smanjenja obima posla, ostao isti.
Slavoljub Mitov, odbornik DS, izrazio je sumnju da nece biti novih zaposljavanja, dodajuci da ce vreme pokazati da li ce se, u skladu sa datim iskazima i postupati.
Kako bi se intenzivirale aktivnosti koje se ticu registracije ovog preduzeca, za vd direktora JP "Cistoca", na period od 6 meseci, izabran je Predrag Mitkovic. Inace, pojedini odbornici imali su zamerke sto im se materijal za rad sednice ne dostavlja na vreme kako bi se sa istim upoznali i aktivno ucestvovali u radu sednice.

skupstina,sednica,sednica skupstine,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 27.02.2013 god.

 OO NS Vlasotince sinoc je u prisustvu clanova, simpatizera i predstavnika drugih politickih stranaka, obelezio svoju krsnu slavu Svetog Simeona Mirotocivog. Obred rezanja slavskog kolaca obavio je staresina vlasotinacke crkve Goran Dimitrijevic. Predsednik OO NS Vlasotince Bosko Stancic nije zeleo da govori o politici i aktuelnim zbivanjima ali je svakako podsetio prisutne na saradnju SNS-a i NS, koja ide uzlaznom linijom. On je rekao da ce se zajedno zalagati za realizovanje brojnih projekata, od kojih je izdvojio neke.
Ovogodisnji domacin slavlja Boban Kocic, slavu je predao Slobodanu Stojanovicu.

ns,nova srbija,slava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.02.2013 god.

 Izgradnja sportsko-turistickog kompleksa na obalama Vlasine, jedan je od najvecih projekata koji ce se fazno realizovati u Vlasotincu. Prema recima direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju u Vlasotincu Dragana Mitica, u toku je izrada projektne dokumentacije. Prva faza izgradnje otpocece aprila meseca. Mitic je u izjavi za RTV Vlasotince obrazlozio sta je predvidjeno prvom fazom, koja ce biti zavrsena do kraja godine, i ostalim fazama.

dragan mitic,direkcija,direktor,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 23.02.2013 god.

 Danas se navrsava 10 godina otkako je dr Vojislav Seselj u Haskom tribunalu. Tim povodom danas je u Vlasotincu, i u jos nekoliko gradova u Srbiji, organizovana protestna setnja, tzv. plavi karavan. Potpredsednik OO SRS u Vlasotincu Goran Andjelkovic izjavio je da se Vojislav Seselj nije predao.
Ovim slobodarskim karavanom jos jedanput je iskazano nezadovoljstvo zbog politickog suda u Hagu.
Istim povodom SRS ce u nedelju, 24. februara u 12h, u sali Doma sindikata u Beogradu organizovati skup.

srs,seselj,hag,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.02.2013 god.

 Pokret Dveri pokrenuo je kampanju protivljenja ilegalnoj distribuciji genetski modifikovanog semena i genetski modifikovane hrane u Srbiji.
U okviru ove kampanje, a u cilju zastite stanovnika nase opstine, poverenistvo Pokreta Dveri za opstinu Vlasotince uputilo je predlog deklaracije SO Vlasotince, kojim se odbacuje primena GMO na podrucju nase opstine, rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Jovicevic, clan Upravnog odbora Dveri poverenistva u Vlasotincu.

dveri,srpske,dveri srpske,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.02.2013 god.

 Najbolji studenti nase opstine dobili su danas simbolicnu nagradu, odnosno jednokratnu novcanu pomoc u iznosu od 20 hiljada dinara. Komisija za sprovodjenje Oglasa za dodelu jednokratne pomoci utvrdila je ranije rang listu od 50 studenata koji su se svojim uspehom kvalifikovali za novcanu pomoc. Novac je studentima urucio predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic. On im je cestitao na dosadasnjim postignutim rezultatima i pozeleo im puno uspeha u daljem radu.
Troje prvoplasiranih ima prosecnu ocenu 10. To su Branislav Stankovic (student Fakulteta za fizicku hemiju u Beogradu), Milena Stankovic (student Tehnoloskog fakulteta u Leskovcu) I Milan Nesic (student Prirodno matematickog fakulteta u Nisu). Ukupno je konkurisalo 140 studenata.

novcana pomoc studentima,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 20.02.2013 god.

 U Narodnoj biblioteci "Desanka Maksimovic" u Vlasotincu, sinoc je, jedan od najtiraznijih srpskih pisaca Ljiljana Habjanovic Djurovic, promovisala svoj najnoviji roman "Sjaj u oku zvezde".
Ovaj roman u najkracem predstavlja uzbudljivu pricu o snazi vere kroz sudbine tri istorijske licnosti, vizantijskih carica Irine i Teodore i ikonospisateljice Ljilje. Radnja se dogadja u drugoj polovini osmog i prvoj polovini devetog veka, kada su se ove zene usudile da odbrane hriscanstvo, u vreme pretvaranja crkvi u magacine i konjusnice i najstrasnijeg kaznjavanja ikonoljubaca.
Ovo je 11. roman poznate srpske spisateljice u poslednjih petnaestak godina, cije su dosadasnje knjige prodate u milion primeraka, a pet puta su bile najcitanije u bibliotekama sirom Srbije.

Ljiljana Habjanovic Djurovic,biblioteka,desanka maksimovic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.02.2013 god.

 Most "Gazela" u Vlasotincu star je cetiri decenije. Do kraja 2012. godine trebalo je da bude u potpunosti rekonstruisan. Kretanje vozila od septembra meseca prosle godine je u potpunosti obustavljeno, sto umnogome otezava odvijanje saobracaja ali je prelazak preko mosta pesacima dozvoljen, imajuci u vidu da se radovi ne izvode duze od dva meseca. Prema recima sefa gradilista Dragana Pavlovica, radnici GP "Mostogradnja", koje je izvodjac radova, januara meseca bili su na godisnjem odmoru. Aktuelni problem, zbog kojeg radovi nisu nastavljeni, kako nam je Pavlovic rekao, je taj sto asfaltne baze trenutno ne rade a ceka se se i zeleno svetlo JP "Putevi Srbije", koje je investitor, da bi radovi bili nastavljeni.
Pavlovic je rekao da su zavrsene pesacke staze, koje su sa 80 produzene na 120cm, a sto se ograde tice, imajuci u vidu da se projekat stalno dopunjuje, jos uvek se ne zna da li ce ista biti zamenjena ili samo rekonstruisana. U toku je i izrada projekta koji se odnosi na prilaznice. Ostali radovi, ispod mosta, mogu se odvijati i naknadno, onda kada se steknu uslovi da se most pusti u saobracaj.
Vrednost radova na rekonstrukciji mosta, procenjena je na 17 miliona dinara.

most,rekonstrukcija,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 14.02.2013 god.

 U vinogradu domacina Dragana Kocica u Boljaru danas je, u cast Svetog Trifuna, obavljeno zarezivanje vinove loze, kojem su prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti. Njihov prioritet bice, kako su nedavno rekli, ozivljavanje posustalog vinogorja. Ovogodisnji domacin slavlja, za iducu godinu slavu je predao Bojanu Mitrovicu iz Stajkovca.
I u vinogradu domacina Velibora Milosevica iz Glozana, koji se nalazi pored glavnog puta od Orasja ka Kozaru, obavljeno je, takodje, zarezivanje vinove loze povodom dana vinogradara. Organizator ovog skupa je udruzenje vocara i vinogradara u Vlasotincu. Domacin slavlja iduce godine bice Igor Djokic iz Prilepca.
Istrazivanja pokazuju da su pedesetih i sezdesetih godina proslog veka vinogradi u Vlasotincu zauzimali oko 2 hiljade hektara, ali su se poslednjih godina te povrsine znatno smanjile.
Hronicari ovoga kraja isticu da je istorija Vlasotinca, mozda, najpre istorija vina i vinogradarstva.
Danasnji praznik nije obelezen crvenim slovom i nije zapovedni, ali se proslavlja kod svih pravoslavnih naroda. Osim sto predstavlja zastitnika vinogradara, cuva bracnu ljubav i vernost. Njemu se moli da zastiti polja od poplava, grada i raznih stetocina. Ako na ovaj dan pada sneg ili kisa bice kisna i rodna godina, ako je vedro godina ce biti susna i nerodna.

sveti trifun,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.02.2013 god.

 Povodom najnovijih desavanja u nasoj opstini u vezi sa privodjenjem nekadasnjeg predsednika opstine Vlasotince Srdjana Susulica, oglasio se OO DS u Vlasotincu. Na danasnjoj konferenciji za novinare receno je da ova stranka u potpunosti podrzava drzavne organe u borbi protiv korupcije i svih negativnosti u drustvu, ali insistira da niko ne bude osudjen prevremeno, odnosno dok se njegova eventualna krivica ne dokaze. U ovom slucaju Susulic se tereti za zloupotrebu sluzbenog polozaja, i on ce biti zadrzan u pritvoru mesec dana.

slavoljub mitov,mitov,ds,demokratska stranka,hapsenja,privodjenja,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 13.02.2013 god.

 Kvalitet rada OS "8. oktobar" u Vlasotincu, ocenjen je najvisom ocenom 4. Znacaj ovog postignuca je tim veci sto je, prema dosadasnjim izvrsenim spoljasnjim vrednovanjem kvaliteta obrazovno vaspitnog rada skola u Srbiji, veoma mali broj skola dobio najvisu ocenu. Ocenom 4 ocenjuje se ustanova koja ostvaruje vise od 755 svih standarda, ukljucujuci 100% standarda koji su kljucni za vrednovanje.
Ova skola, koja je oaza prosvete i kulture, sa bogatstvom sadrzaja kulturne i javne delatnosti, ponosna je na dobru saradnju sa roditeljima, posebno na planu poboljsanja uslova rada i doprinosu u ostvarivanju niza projekata. Direktor skole "8. oktobar" Vlasotince Zivorad Djonic, rekao je da ce ova skola i dalje ici u susret drustvenim promenama i da ce konstantno unapredjivati nastavni proces. Svi uslovi koji se ticu kvaliteta rada su ispunjeni, sto je i rezultiralo da ova skola bude ocenjena najvisom ocenom 4, rekao je Djonic.
OS "8. oktobar" u Vlasotincu osnovana je septembra meseca 1971. godine. Skolu pohadjaju 922 ucenika koji su rasporedjeni u 38 odeljenja od prvog do osmog razreda, a oformljeno je i jos jedno kompenzatorsko odeljenje.

skola,osnovna skola,osnovna,osmi oktobar,direktor,ocena,najvisa,najvisa ocena,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 12.02.2013 god.

 Jutros oko 10h, na balkonu zgrade u Nemanjinoj ulici br. 2, preko puta opstine u Vlasotincu, izbio je pozar. Povredjenih osoba, kao ni vecih ostecenja, nije bilo. Pozar su ugasili stanari pre dolaska ekipe vatrogasaca. Vatrogasci su nesto kasnije dobili dojavu o pozaru, i to ne od stanara zgrade u kojoj je pozar izbio, vec od mestana. Kako smo saznali uzrok pozara je opusak cigarete.

pozar,vatrogasci,policija,vlasotince,zgrada,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 01.02.2013 god.

 U nameri da gradjani nase opstine budu informisani o tome sta i kako rade predstavnici lokalne vlasti, TV Vlasotince, u saradnji sa lokalnom samoupravom, pokrenula je serijal emisija pod nazivom "Aktuelne teme". U prvoj emisiji gostovao je predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic. Na postavljeno pitanje hoce li biti otvaranja novih pogona kod nas, imajuci u vidu da je problem nezaposlenosti najbolnija tacka, kako u Srbiji, tako i u Vlasotincu, Stojanovic je pomenuo Lokalni akcioni plan zaposljavanja, koji je usvojen tokom nastavka 4. sednice SO Vlasotince.
Pitanja za emisiju "Aktuelne teme", u kojoj ce svakog poslednjeg cetvrtka u mesecu gostovati neko od predstavnika vlasti, mozete postavljati tokom meseca putem sajta TV Vlasotince na www.vlasotince.tv, putem zvanicnog sajta opstine Vlasotince na www.vlasotince.rs a mozete ih dostavljati i licno u prostorijama TV Vlasotince.

nebojsa stojanovic,fistik,aktuelne teme,emisija,vlasotince,pitanja,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv,pitanja,zvanicnom,sajt,sajtu,opstina,opstine,postavite

 

VESTI - Vlasotince 31.01.2013 god.

 Juce je nastavljena 4. po redu sednica SO Vlasotince. Na sednici nije doneto resenje o razresenju i imenovanju clana Skolskog odbora OS "8. oktobar" Vlasotince kao ni resenje o imenovanju Skolskih odbora osnovnih skola "Karadjordje Petrovic" u Krusevici, "Vuk Karadzic" u Tegosnici, "Bozidar Miljkovic" u Gornjem Prisjanu i "25. maj" u Donjoj Lopusnji. Preostale tacke dnevnog reda, izmedju ostalih i Lokalni akcioni plan zaposljavanja, vecinom glasova su usvojene.

skupstina,sednica,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 26.01.2013 god.

 Humanitarna priredba pod nazivom "Decije veliko srce", odrzana je sinoc u Sportskoj hali u Vlasotincu, da bi se prikupila sredstva za operaciju srca u Londonu, nase sugradjanke Jovane. Prisutnima su se predstavili predskolci, folklorni ansambl "Crnilovic", KUD "Bratstvo", plesni klub "Fantazy" i mladi trubaci.
Ova humanitarna akcija, koju je organizovala PU "Milka Dimanic" Vlasotince u saradnji sa Kulturnim centrom i Sportskim centrom "Vlasina", samo je jos jedna u nizu akcija koje su organizovane tokom ovog meseca.
Ljudi velikog srca mogu uplatiti deo sredstava, u skladu sa svojim mogucnostima, na namenski tekuci racun koji se vodi kod Komercijalne banke AD Beograd br: 205-9011- 0048-65280-82 sa naznakom, za lecenje Jovane iz Vlasotinca.

humanitarna,priredba,za jovanu,hala,sportska,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.01.2013 god.

 Skolska slava Sveti Sava, obelezena je danas u OS "Sinisa Janic" u Vlasotincu. Ucenici 2. razreda govorili su o tome kako je ziveo Sveti Sava, sta je voleo i sta je uradio za srpski rod, a svemu tome prethodila je molitva o ovom svetitelju, koji je bio zacetnik srpske pismenosti. Ucenici ove skole rekli su da, slaveci Svetog Savu, stremimo najvecoj vrednosti. Njegova dela bila su inspiracija ucenicima koji su napisali radove na temu Svetosavlja. Isti su nagradjeni, kao i ucenici koji su na takmicenjima prosle godine, ostvarili zavidne rezultate. Nagrade su dodeljenene i nastavnicima za postignute uspehe a iste je urucio direktor skole Goran Mitic.

osnovna,skola,sinisa janic,sveti sava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.01.2013 god.

 U prostorijama PU "Milka Dimanic" u Vlasotincu, danas je, presecanjem slavskog kolaca uz blagoslov svestenstva vlasotinacke crkve, obelezena slava Sveti Sava. Domacice slavlja bile su vaspitacice Zorica Petrovic, Olivera Seizovic i Snezana Prokic iz objekta "Decija radost", koji posluje u okviru PU "Milka Dimanic". Malisani srednje grupe izveli su Svetosavsku predstavu. Direktorka ove ustanove Snezana Filipovic, rekla je da se slava Sveti Sava obelezava osmu godinu zaredom.

vrtic,sveti sava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 25.01.2013 god.

 U okviru svetosavskih aktivnosti, danas je u OS "8. oktobar" u Vlasotincu, prigodnim programom i svecanom sednicom, obelezena skolska slava "Sveti sava". Ucenici ove skole kazivali su stihove o prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi. Izveden je i folklorni nastup a ucenici koji pohadjaju dramsku sekciju, izveli su predstavu "Radi, pa ces imati". Domacin ovogodisnjeg slavlja bio je Boban Petrovic koji je, za iducu godinu, slavu predao Ivanu Mladenovicu. Najboljim ucesnicima literarnog i likovnog konkursa urucene su nagrade kao i nastavnicima koji su stekli uslov za odlazak u penziju.

osmi oktobar,osnovna,skola,sveti sava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 24.01.2013 god.

 U mesnoj zajednici Donji Dejan opstina Vlasotince, koja po zadnjem popisu stanovnistva broji 497 stanovnika, juce su odrzani izbori za savet mesne zajednice. U radnom delu ucestvovali su predstavnici razlicitih politickih partija i romske zajednice a za predsednika MZ Donji Dejan izabran je predstavnik Dveri Slobodan Stanisic. Izabrano je i sedam clanova saveta, koji ce donositi vazne odluke koje se ticu daljeg prosperiteta ovog mesta.

slobodan stanisic,dveri,srpske,donji dejan,dejam,mesna zajednica,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 23.01.2013 god.

 Na danasnji dan 23. januar 1990. godine, osnovana je SRS u Batajnici. Tim povodom, danas je u prostorijama OO SRS u Vlasotincu odrzana konferencija za novinare na kojoj je govorio predsednik OO ove stranke Svetislav Jovic.
Jovic je istakao da se sakriva prava istina o sudbini Kosova i Metohije. Takodje se osvrnuo na desavanja na politickoj sceni Srbije, dodajuci da su na vlasti "izvodjaci tudjih radova". On je rekao da je prosle godine bez posla ostalo 20 hiljada ljudi ali se o tome ne govori kao ni o mogucim investicijama i otvaranju novih radnih mesta. Jovic je naglasio da se ocekuje povratak prof. dr Vojislava Seselja iz Haga jula meseca ove godine i da ce on sacuvati ono sto je od Srbije ostalo.

srs,srpska radikalna stranka,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 22.01.2013 god.

 Danas je svecano otvorena renovirana zgrada biblioteke "Desanka Maksimovic" u Vlasotincu, koja je izgorela u velikom pozaru 1.aprila 2008. godine. Biblioteku je otvorio Endrju Hedi, predstavnik Delegacije EU u Srbiji.
U velikom pozaru, 1. aprila 2008. godine, stradala je trecina knjiznog fonda, oko 20 hiljada knjiga. Za skoro pet godina, koliko traje njena obnova, knjizni fond je, zahvaljujuci pojedincima i ustanovama obogacen sa jos 20 hiljada knjiga. Zasluznima za restauraciju zgrade, u koju je ulozeno 20 miliona dinara, dodeljena su priznanja.
Prilikom otvaranja biblioteke, otvoren je i legat Miodraga Nagornog, graficara, koji je na bijenalu u Parizu 1967. godine proglasen najboljim mladim slikarom. On je oko 400 svojih grafika, knjiga i predmeta ostavio vlasotinackoj biblioteci. Rekonstrukcijom zgrade, biblioteka je u stanju da, po svetskim standardima, stiti, cuva i prezentuje kulturno blago.

biblioteka,otvaranje,biblioteke,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 21.01.2013 god.

 Danas je, u OS "8. oktobar" u Vlasotincu, odrzana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene aktivnosti koje ce se odvijati u okviru Svetosavske nedelje a povodom Dana Svetog Save, skolske slave. Direktor skole Zivorad Djonic, na pocetku je procitao Svetosavsku cestitku.
PR menadzer skole Ivana Cekic, govoreci o Svetosavskim aktivnostima, pomenula je da ce se od utorka do cetvrtka odrzavati ugledni casovi i radionice.
Naime, udruzenje gradjana "Osmeh" iz Vlasotinca, uz pomoc Edukacionog centra iz Leskovca i Medjunarodne organizacije za pomoc iz Vasingtona, obezbedilo je donaciju od preko 500 paketa skolskog i higijenskog pribora, koji su namenjeni deci iz socijalno ugrozenih porodica, uzrasta do cetvrtog razreda Osnovnih skola na teritoriji opstina Vlasotince i Crna Trava. Za decu, koja pohadjaju OS "8. oktobar" obezbedjeno je 250 paketica, rekao je direktor ove skole Zivorad Djonic. Na konferenciji za novinare, predstavljen je i 13. broj Skolskog informatora.

osmi oktobar,skola,sveti sava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 19.01.2013 god.

 U organizaciji udruzenja Postovalaca Svete Gore Atonske a pod pokroviteljstvom SO Vlasotince, danas je u Vlasotincu, tradicionalno po sedmi put, odrzano bogojavljensko plivanje za casni krst. Ove godine ucestvovalo je 55 takmicara, medju kojima i najmladji Kristijan Pesic, koji ima svega 7 godina. Do casnog krsta prvi je stigao i pobedonosno ga uzdigao Dusan Nikolic (25) iz Leskovca, uposljenik odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu, kojem je ovo sesto ucesce. Pobednik je, osim pehara, dobio i kopiju svetogorske ikone, zlatnik i knjige.
Na Bogojavljenje, prema srpskom narodnom obicaju, vernici izmenjuju pozdrave - Bog se javi, Vaistinu se javi! Nekoliko hiljada posetilaca koji su se okupili danas, pozdravio je predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic.
U isto vreme, na vlasotinackom keju, takmicile su se i domacice koje su za tu priliku spremile pihtije. Pihtijada je, tradicionalno, prateca manifestacija vadjenja Casnog krsta iz Vlasine. Danas je ucesce uzelo 38 domacica. Prvo mesto pripalo je Nadi Stefanovic, drugo Budimirki Stefanovic a trece Milici Tasic. Za najbolji aranzman nagradu je dobila Verica Cvetkovic a najbabom proglasena je Radmila Stevanovic, kao najstariji takmicar.
Danas je temperatura vode bila 3 stepena a vazduha 2. Inace, sam cin plivanja za casni krst, simbolizuje telesno ociscenje, duhovno uzrastanje i zelju da ocvrsnemo pod skutom nase pravoslavne crkve, uz blagoslov cijeg svestenstva se ova manifestacija odvijala. Tradicionalno bogojavljensko plivanje za Casni krst potpomogli su mnogobrojni sponzori, o cemu je, gostujuci na nasoj televiziji, govorio Dragan Vidosavljevic, potpredsednik udruzenja Postovalaca Svete Gore Atonske Vlasotince.
Danasnjoj manifestaciji prisustvovao je ambasador Brazila, Alešandre Ador Neto i bivsi selektor reprezentacije i fudbaler Ilija Petkovic.

bogojavljenje,2013,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.01.2013 god.

 Njegova ekselencija, ambasador Brazila, Alešandre Ador Neto posetio je Vlasotince. Pre obilaska, na prijemu kod predsednika opstine Vlasotince Nebojse Stojanovica, razgovaralo se o uspostavljanju medjusobne saradnje. Tom prilikom, Njegova ekselencija, ambasador Neto rekao je da je Brazil peta po redu zemlja po broju stanovnika a, od pretprosle godine, sesta svetska ekonomska sila. On je istakao znacaj predstavljanja zemalja, imajuci u vidu da, kako je rekao, u Srbiji znaju malo o Brazilu i obrnuto. Kada je u pitanju dalji razvoj nase opstine, zahvaljujuci saradnji sa Brazilom, akcenat ce najpre biti stavljen na poljoprivredu i gradjevinarstvo, po kojem je nas kraj i poznat.

ambasador,ambasador brazila,brazil,vlasotince,opstina,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 18.01.2013 god.

 Predsednik opstine Vlasotince Nebojsa Stojanovic danas je Policijskoj stanici u Vlasotincu predao na koriscenje vozilo "ladu nivu". On je tom prilikom rekao da je ovo nastavak uspesne saradnje i dodao da ce, u toku godine biti obezbedjeno jos jedno vozilo u cilju efikasnijeg i bezbednijeg rada policijskih sluzbenika u Vlasotincu.

sup,policija,policijska,uprava,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv,predaja vozila

 

VESTI - Vlasotince 14.01.2013 god.

 U Vlasotincu je i ove godine, tradicionalno, organizovan docek pravoslavne Nove godine.
Na platou ispred zgrade opštine, nastupio je Folklorni ansambl “Crnilovic” i Kulturno umetnicko društvo “Bratstvo” iz Vlasotinca, a potom i Jelena Kostov i Dragi Domic.
Prelaz iz stare u Novu Pravoslavnu godinu obelezen je vatrometom a svi koji su se sinoc nasli na platou ispred opstine, posluzeni su kuvanim vinom, rakijom i cajem.

srpska nova godina,docek,ispred opstine,vlasotince,jelena kostov,dragi domic,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 11.01.2013 god.

 Danas je, u sali SO Vlasotince, odrzana prezentacija zakasnelog jesenjeg konkursa za 2012. godinu, o uslovima i nacinu koriscenja podsticaja kroz investicije u primarnoj proizvodnji za podizanje proizvodnih zasada voca, i to: visnje, sljive, tresnje, jagode, maline, kupine i borovnice. U okviru ovog Danskog programa podrske razvoju vocarstva, koji se sprovodi na teritoriji pet okruga u Juznoj Srbiji Fruits & Berries, u ovoj godini bice raspisana jos dva konkursa, prolecni i jesenji, izjavio je Goran Rankovic, zamenik viseg savetnika.
Konsultant za opstinu Vlasotince i predsednik udruzenja vocara i vinogradara Bozidar Kocic govorio je o opstim uslovima konkursa, napomenuvsi da pravo na koriscenje podsticajnih sredstava imaju fizicka lica, preduzetnici, mala i srednja privredna drustva i zemljoradnicke zadruge. Za asistenciju prilikom popunjavanja zahteva, izrade biznis plana, kompletiranja dokumentacije kao i svih dodatnih informacija u vezi sa konkursom obratiti se konsultantu za opstinu Vlasotince Bozidaru Kocicu u udruzenju vocara i vinogadara u Nemanjinoj ulici br. 9.

vocari,konkurs,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 10.01.2013 god.

 Sanacija mosta "Gazela" preko Vlasine trebalo je da bude zavrsena do kraja 2012. godine. Medjutim, prema ranije datoj izjavi sefa gradilista Dragana Pavlovica, radovi su produzeni zbog dodatnog ojacanja, prosirenja i dopunskih nepredvidjenih radova. Isti su, kako je rekao, trebali biti zavrseni pocetkom ovog meseca. Uputili smo se danas ka gradilistu ne bi li saznali da li ce radovi u skorije vreme biti privedeni kraju. Medjutim, sem cuvara, na gradilistu nismo zatekli nikoga. Radova danas nije bilo. Saobracaj u zoni mosta odvija se prema postavljenoj saobracajnoj signalizaciji. I pesaci ne bi smeli da prelaze preko mosta za vreme trajanja radova ali su oni danas to cinili. I pored istaknutih znakova o zabrani prelazenja, mnogi su postupali suprotno tome.

most,gazela,vlasotince,radovi,na,mostu,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 08.01.2013 god.

 Božic, odnosno dan rodenja Isusa Hrista, je najradosniji i jedan od najvecih hrišcanskih praznika. Sam Božic je trodnevni praznik, a ako racunamo i Badnji dan, kojim se završava zimski cetrdesetodnevni post, onda je to cetvorodnevna svetkovina okrenuta prvenstveno domu i porodici.
Prema drevnom verovanju i obicaju, Božic se smatra veselim porodicnim praznikom. Na taj dan se ne ide u goste, vec se Hristovo rodenje proslavlja u sopstvenoj kuci. Hrišcani tradicionalno veruju da bi tog dana svi koji su tokom godine bili u svadi, trebalo da se izmire i eventualno oproste jedni drugima nanete uvrede.
Uobicajeni pozdrav, toga dana je "Hristos se rodi" i "Vaistinu se rodi". Puno je obicaja koji se vezuju za ovaj dan a nasi sugradjani su nam rekli kako se u njihovim domovima slavi Bozic.

anketa,bozic,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

 

VESTI - Vlasotince 04.01.2013 god.

 PU "Milka Dimanic" juce je, u saradnji sa KUD iz Vlasotinca i English clubom, na celu sa profesorkom Biljanom Pipovic, organizovala, na standu ispred opstine, humanitarnu akciju tokom koje je prodato oko 500 badnjaka a sav prihod namenjen je za lecenje Jovane iz Vlasotinca.
Ova humanitarna akcija nastavljena je i danas a u subotu 5. januara, u galeriji KC u Vlasotincu, bice organizovana Bozicna priredba pod nazivom "Vece dobrote". Ukoliko niste dali svoj doprinos ovoj akciji, molimo vas, da u skladu sa svojim mogucnostima izdvojite deo potrebnih novcanih sredstava organizacijom humanitarne akcije u vasoj ustanovi. Prikupljena sredstva mozete uplatiti na namenski tekuci racun koji se vodi kod Komercijalne banke AD Beograd br: 205-9011- 0048-65280-82 sa naznakom, za lecenje Jovane iz Vlasotinca.
Tokom celog meseca bice organizovane akcije, kako bi se dobrim delom prikupila sredstva neophodna za lecenje nase sugradjanke Jovane.

humanitarna akcija,za,jovanu,za jovanu,jovana,operacija,srca,srce,vlasotince,rtv vlasotince,www.vlasotince.tv

VESTI - Vlasotince

Opstina Vlasotince

VESTI - Leskovac

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

VESTI - Crna Trava

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

Sta drugi pisu o Vlasotincu